Seurakunnan historiaa


 

Pieksämäen helluntaiseurakunta on toiminut paikkakunnalla jo vuodesta 1961 lähtien.

Sitä ennen jo vuodesta 1946 lähtien oli paikkakunnalla helluntaisanoman julistajia. silloin kokoonnuttiin etupäässä kodeissa, mutta mm. Rautatieläisten talo ja Keski-Savon ravintola olivat myös kokoontumispaikkoina.

Työtä tuetiin ennen itsenäiseksi seurakunnaksi rekisteröitymistä lähialueen seurakunnista, mm. Kuopiosta ja Suonenjoelta käsin 

Vuonna 1961 seurakunta itsenäistyi ja siten sai helluntaiyhteisössä itsenäisen seurakunnan aseman.

Alussa toimittiin Keskuskatu 33 olleessa vanhassa puhelinkeskuksessa. Vuokrasopimuksen umpeuduttua saimme ostettua vanhan Poikolaisen kaupan tontteineen nykyiseltä paikalta. Kaupasta tehtiin väliaikainen rukoushuone, josta käsin alettiin rakentamaan uutta temppeliä talkoovoimin.

Uuden rukoushuoneen vihkiäiset olivatkin sitten v. 1983. Rukoushuoneen suunnitteli arkkitehti Tero Kaski.

 

Pieksämäen helluntaiseurakunnan toimintaa on leimannut voimakas evankelioimistyö ympäristökunnissa alusta alkaen. Olemme vieneet Hyvää sanomaa "teille ja aitovierille" Olemme lähettäneet lähettejä myös maailmanääriin saakka.

Lähetystyö on ollut  aktiivista jo alusta alkaen. Lähetysompeluseuroja pidettiin viikottain alusta alkaen.

Vuonna 1975 Seurakunta otti nimikkolähetikseen Tuomo ja Anneli Kauhasen, jotka toimivat Japanissa Kyoton kaupungissa vuoteen 1994. Sen jälkeen lähetyskoheena on ollut Venäjä, Nepal ja Intia.

 

Seurakuntaa ovat menneiden vuosien aikana palvelleet mm seuraavat pastorit:

Eino Hankkio, Otto Mieskonen, Rainer Mäkilä, Arvo Venäläinen, Aarre Ahonen, Esko Hankkio, Kari Ketoja, Pekka Salminen, Tuomo Kauhanen, Hannu Airaksinen vuodesta 2013- 


Seurakuntaamme kuuluu tällä hetkellä n.160 jäsentä jotka ovat omaksuneet Raamatun opetuksen elämänsä ohjenuorakseen.